از اصلی ترین قوانین چک این می باشد که صادرکننده چک باید در تاریخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در بانک محال علیه وجه نقد داشته باشد و نباید تمام یا قیمتی از وجهی را که به اعتبار آن چک صادر کرده به صورتی از بانک خارج کند یا دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد و همچنین نباید چک را به صورتی تنظیم کند که بانک به عللی از قبیل عدم مطابقت امضا یا قلم خوردگی در متن چک، یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداری کند.
سه نوع چک قابل پیگرد قانونی نیست
سه نوع چک قابل پیگرد قانونی نیست. چک سفید امضا،چک تضمینی و چکی که وصول آن منوط به شرطی باشد.
دریافت راهنمایی و مشاوره ی حقوقی ازسایت موسسه حقوقی و کیفری فرشاد بالاپور
برگشت چک
با توجه به قوانین چک چنانچه چک به هر دلیل برگشت بخورد، پس از دریافت گواهی عدمپرداخت از بانک محال علیه و اطمینان از عدموصول چک از طریق مذاکره، نسبت به تنظیم شکوائیه اقدام نمایید. پس از تنظیم شکوائیه با همراه داشتن اصل چک به قسمت ارجاع شکایاتحوزه قضایی که بانک محال علیه در محدوده آن واقع است مراجعه کنید. راه دیگر برای رسیدن به حقوق دارنده چک، اقدام از طریق مراجعه به اجرای ثبت برای وصول وجه چک است.به گفته ماده (۲) قانون صدور چک “چک در حکم سند لازم الاجراست” پس برای چک صدور اجراییه پیش بینی شده است.
به گفته ماده (۲) قانون صدور چک “چک در حکم سند لازم الاجراست” پس برای چک صدور اجراییه پیش بینی شده است. برای اقدام در خصوص چک، حتما، باید چک را از طریق یکی ازشعب بانک مربوطه برگشت زد، که اصطلاحا، به آن گواهینامه عدم پرداخت گفته می شود. هزینه دادرسی دادخواست حقوقی چک، حدودا 5/3 درصد کل مبلغ مورد مطالبه است که در زمان تقدیم دادخواست پرداخت می شود.
می توان از طریق اجرای ثبت نیز نسبت به وصول مبلغ چک اقدام نمود؛ هزینه های اجرایی از این طریق 5 درصد است که در زمان اجرا باید پرداخت شود. در پرونده های چک کیفری، اثبات اینکه چک کیفری نیست با مشتکی عنه (کسی که از او شکایت شده) است