وکیل حقوقی

در صورت نیاز به وکیل دادگستری و مشاوره حقوقی در تمامی زمینه ها، می توانید با موسسه حقوقی فرشاد بالاپور تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس

021-88672134

وکیل پایه یک دادگستری

به عنوان یک شهروند ، جدای ازینکه مسیر شما به دفاتر و مراکز حقوقی رسیده باشد یا نه، ممکن است بارها باعنوان وکیل پایه یک دادگستری مواجه شده باشید . در ادامه موسسه حقوقی و کیفری فرشاد بالاپور شما رابا مفهوم وکیل دادگستری آشنا می کند.

در دنیای امروز  اختلافات در جامعه به شدت گسترش یافته است و هر شخصی به نحوی درگیر موضوعات مختلف حقوقی و کیفری است و به یک وکیل دادگستری نیاز پیدا می کند. به همین خاطر هر شخصی باید از حق فردی و اجتماعی خود دفاع کند و برای این منظور می تواند از مشاوره یک وکیل حقوقی یا کیفری مناسب استفاده نماید.

لازم به ذکر است که شما باید وکیل  با سابقه ای را انتخاب کنید  که وکیل پایه یک دادگستری نیز باشد که کارهای او شامل طلاق فوری، خانواده، مهریه، انحصار وراثت، قرارداد، سفته، حضانت، چک، کیفری، کلاهبرداری، ضرب و جرح، نفقه و … است که در تمامی آن ها با مطالعه پرونده شما بهترین مشاوره حقوقی را به شما می دهد . با سپردن پرونده خود به فرشاد بالاپور  دیگر نگران نتیجه رای دادگاه نباشید چراکه فرشاد بالاپور کار شما را فوری و با مناسب ترین قیمت انجام داده و آماده خدمت گزاری به شما عزیزان میباشد.

وکیل پایه یک دادگستری کسی است که پس از گذراندن دوره لیسانس و کسب مدرک در زمینه حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی، در آزمون پذیرش کارآموزی کانون وکلای دادگستری که تنها یک بار در سال برگزار می‌شود و رقابتی سخت در آن وجود دارد را پشت سر گذاشته و موفقیت در آن را بدست آورد.

پس از قبولی در آزمون، فرد باید استعلاماتی نظیر گواهی عدم اعتیاد، عدم سوء پیشینه کیفری و … را از پزشکی قانونی و نهاد‌های امنیتی دریافت و ارائه نماید. پس از موفقیت در آزمون و ارائه استعلامات و گواهی‌های خواسته شده فرد به عنوان کارآموز وکالت شناخته می‌شود.

برای اینکه فرد تبدیل به یک وکیل پایه یک دادگستری شود، باید به مدت دو سال نزد یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص، که یه وکیل سرپرست معروف است، به عنوان کارآموز فعالیت کند و با شرکت در جلسات دادرسی در تمام زمینه‌های حقوقی تجربه و اطلاعات کسب نماید.

علاوه بر این فرد کارآموز باید در جلسات آموزشی که توسط کانون وکلا یکبار در هفته برگزار می‌شوند نیز شرکت کند و همچنین در آزمون مهارت‌های کامپیوتری (icdl) نمره قبولی را کسب نماید.

در مرحله بعدی و پس از گذراندن دوره‌های گفته شده کارآموز باید در آزمونی به نام اختبار شرکت کند. فرد کارآموز می‌بایست در این آزمون، که دارای دو بخش شفاهی و کتبی می‌باشد، نمره قبولی را کسب کند. پس از کسب نمره قبولی در این آزمون فرد در مراسم سوگند یا تحلیف شرکت می‌کند و پس از سوگند یاد کردن به صورت رسمی به عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته خواهد شد.

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

حق و تکلیف داشتن وکیل دادگستری و انتخاب آن

به موجب اصل 35 قانون اساسی طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی و استطاعت انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات مناسب جهت تعیین وکیل مهیا گردد.
بنابراین، دارا بودن وکیل و انتخاب آن، در تمام دعاوی اعم از حقوقی و کیفری و در تمام دادگاه‌ها اعم از حقوقی و کیفری حق اصحاب دعواست و نه تنها ممانعت از اعمال این حق، بلکه عدم حمایت در اعمال آن، مخالف قانون اساسی است.

اشخاص، معمولا وکیل خود را شخصاً انتخاب می‌نمایند. چنین وکیلی را می توان وکیل قراردادی نامید.

وکیل پایه یک دادگستری در کدام موارد حق وکالت ندارد؟!

۱- بخش نخست تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری  اگر شخص به علت اتهام ارتکاب یکی از جرایم سازمان یافته و یا جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی کشور، سرقت، مواد مخدر و روانگردان و یا جرایم موضوع بندهای (الف)، (ب) و (پ) ماده (۳۰۲) قانون آیین دادرسی کیفری، تحت نظر قرار گیرد، “تا یک هفته” پس از شروع تحت نظر قرار گرفتن امکان ملاقات با وکیل را ندارد.

۲- در صورتی که وکیل یا زوجه او با دادرس یا دادستان یا دادیار یا بازپرس قرابت نسبی یا سببی تا درجه سوم از طبقه دوم داشته باشد، مستقیما یا با واسطه از قبول وکالت در آن دادگاه، نزد دادستان یا دادیار یا بازپرس فوق ممنوع است.

۳-ماده ۳۷ قانون وکالت ، وکیل پایه یک دادگستری نباید بعد از استعفاء از وکالت یا معزول شدن از طرف موکل یا انقضاء وکالت به جهتی از جهات، وکالت طرف مقابل یا اشخاص ثالث را در آن موضوع بر علیه موکل سابق خود یا قائم مقام قانونی او قبول نمایند و محاکم، وکالت او را نباید در این مورد بپذیرند.

۴- ماده ۴۰ قانون وکالت ، وکیل دادگستری نمی تواند نسبت به موضوعی که قبلا به واسطه سمت قضائی یا حکمیت، در آن اظهار عقیده کتبی نموده است، قبول وکالت نماید.

۵- قسمت دوم تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری ،در جرایم علیه امنیت داخلی یا خارجی و همچنین جرایم سازمان یافته که مجازات آنها مشمول ماده ۳۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری است، “در مرحله تحقیقات مقدماتی” طرفین دعوی، وکیل یا وکلای خود را ازبین وکلای رسمی دادگستری که مورد تایید رئیس قوه قضائیه باشد، انتخاب می نمایند. اسامی مزبور توسط رئیس قوه قضائیه اعلام می گردد”.

حق الوکاله بر چه اساسی تعیین میشود؟

فرشاد بالاپور وکیل پایه یک دادگستری  در تمامی مسائل حقوقی و کیفری مجرب و کارکشته است و با سپردن پرونده خود به فرشاد بالاپور مسلماً رأی دادگاه به نفع شما خواهد بود. جهت رضایت مراجعه کنندگان  محترم  حق الوکاله پرونده ها را برای شما عزیزان با مناسب ترین قیمت تعیین می شود لازم به ذکر است اگر بعد از مطالعه پرونده نتیجه ای حاصل شود که امکان رأی دادگاه به نفع شما وجود نخواهد داشت از گرفتن پرونده شما خودداری میشود و از اتلاف وقت و هزینه شما جلوگیری خواهد شد.

وکیل دادگستری  به شخصی می گویند که از جانب موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی اقدام کند. دراین رابطه وکیل  نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با  موضوع مطروحه در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه می نماید و آثار اقدام وکیل حقوقی در مراجع فوق، طبق قانون مدنی متوجه موکل است. در ادامه با وظایف و تعهدات یک وکیل خوب دادگستری برای انجام خدمات حقوقی بیشتر آشنا خواهید شد.

وکیل حقوقی
وکیل حقوقی

زمینه های مشاوره وکیل دادگستری

وکیل  دادگستری می تواند در همه مسائل های حقوقی مشاوره دهد. البته عنوان مسائل حقوقی یک موضوع کلی است  و بهتر این است که وکیل در بعضی از موضوعات حقوقی که تخصص دارد مشاوره دهد. در کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به صورت تخصصی است. بدین معنی که بعضی وکلا در زمینه ی تجاری تخصص دارند که موکل با توجه به نوع تخصص آن ها به ایشان مراجعه می کند. اما در ایران به شکل رسمی واداری نظام تخصصی برای وکلا منظور نشده است.

وظایف وکیل دادگستری

نظارت بر قراردادها

دعاوی کیفری

دعاوی ملکی

دعاوی خانواده

ثبت احوال

وصول مطالبات

مهارت های لازم وکیل پایه یک دادگستری

در هر حرفه و پیشه ای توانایی های نهفته در آن باعث بالا بودن کیفیت کاری فرد میشود. به طور مثال یک پزشک قلب باید توانیهای در زمینه تشخیص انواع دردها و اینکه علت هر درد مربوط به قلب را تشخیص دهد. این مسئله برای یک وکیل دادگستری نیز مطرح است. در این حوزه توانایی های وکیل باید چنین باشد:

داشتن فن بیان و سخنوری و تسلط کافی به زبان و ادبیات فارسی باشد تا به واسطه آن بتواند مطالب را به صورت سلیس و روان به دادگاه منتقل کند، تا بتواند رای مثبتی برای موکل خود بدست بیاورد.

داشتن جسارت یکی از مهم ترین توانی ها به حساب می‌آید چرا که یک وکیل جسارت می تواند مطالبی را جمع آوری و عنوان کند که قاضی و دادگاه را متقاعد و به نفع موکل خود قرار دهد.
همچنین داشتن قدرت استدلال و خلاقیت ذهنی می تواند از دیگر توانایی های وکیل پایه یک باشد

دعوی کیفری و دعوی حقوقی

برای موفقیت در هر پرونده ای ،ابتدا باید بدانیم که پرونده کیفری باید تشکیل داده شود و یا حسب موضوع،پرونده در دادگاه حقوقی طرح شود.به صورت اختصار لازم است این موضوعات از هم تفکیک شوند،چرا که در نتیجه پرونده و صرفه جویی در وقت و هزینه موثر است.

هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای ان مجازات تعیین شده باشد، جرم است ،مانند (کلاهبرداری، جرایم پزشکی ،خیانت در امانت، سرقت ،قتل ، ضرب و جرح ، و…) پرونده‌هایی که براین اساس تشکیل می‌شود،پرونده کیفری و نیازمند وکیل کیفری است.

اما موضوعات دیگری که در دادگاه حقوقی مطرح می‌شود، مانند( طلاق توافقی، طلاق غیابی، خلع ید، ، الزام به تنظیم سند رسمی، وکیل مهریه ، مطالبه وجه سفته یا چک و…) پرونده حقوقی است و باید در فرم مخصوص دادخواست باشد، پرونده حقوقی ،نیازمند وکیل حقوقی می‌باشد.

وکیل حقوقی
وکیل حقوقی

تعهدات وکیل نسبت به موکل

تعهدات یک وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل،  امضا نموده است اقدام کند.

در وکالت نامه های رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی و یا وکالت نامه های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، قسمت حدود اختیارات وکیل مشخص شده است که طرفین می توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.

لازم به ذکر است که تعهدات وکیل بستگی به این  دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه موضوعاتی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد. به عنوان مثال شخصی وکیل می شود که صرفا امورات شهرداری موکل را انجام دهد وشخص دیگر وکیل می شود تا امورات موکل خود را صرفا در دادسرا یا دادگاه بدوی انجام دهد.

چطور «وکیل رسمی دادگستری» را شناسایی کنیم؟

اگر کسی در تهران خودش را وکیل دادگستری می‌نامد الزاما باید تابلوی وکالت در ابتدای فضای ورودی آن مجتمع نصب شده باشد و دارای کارت و پروانه وکالت باشد همچنین پروانه وکالت در دفتر وکیل نصب شده باشد طوری که با مراجعه موکل به دفتر وکیل کاملا قابل روئیت باشد.

این‌ها علائم و مشخصاتی است که الزاما یک وکیل دادگستری که قانون‌مند است باید رعایت کند و در دفتر وکالت‌اش این موارد را دارا باشد تا افراد با مشاهده این موارد و دلایل از جمله پروانه و تابلوی وکالت نسبت به صحت و احراز هویت شخص وکیل به یقین برسند.

در موارد بسیاری دیده می‌شود که افراد خود را جای شخص وکیل معرفی می‌کنند و حتی قراردادی را امضا می‌کنند اما بعدها موکلین متوجه می‌شوند که این افراد به ظاهر وکیل همگی دلال و کارچاق‌کن بوده و درواقع واسطه‌گری می‌کنند.

این افراد سو استفاده‌های بسیاری در جایگاه وکالت و قضاوت می‌کنند و به عنوان شخص وکیل مبالغ زیادی را از موکلین گرفته و اخاذی می‌کنند.

لذا شایسته است افراد با علم، تحقیق و آگاهى کامل و شناسایی مطمئن وکلاى دادگسترى و داراى پروانه نسبت به عقد قرارداد و تنظیم وکالتنامه و پیگیرى امور حقوقی اقدام نمایند.

وکیل دادگستری