وکیل حقوقی

در صورت نیاز به وکیل حقوقی و دریافت مشاوره حقوقی در زمینه های گوناگون، می توانید با موسسه حقوقی فرشاد بالاپور تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس

021-88672134
وکیل حقوقی

وکیل حقوقی کسی است که از جانب موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی اقدام کند. دراین رابطه وکیل حقوقی نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با  موضوع مطروحه در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه می نماید و آثار اقدام وکیل در مراجع فوق، طبق قانون مدنی متوجه موکل است.

وکیل حقوقی طیف گسترده ای از رشته حقوق را در بر میگیرد. امروزه قسمت اعظمی از دعاوی ای که در کشور مطرح است در زمینه حقوقی است.
در واقع مسائلی که مبتلابه جامعه می باشد. دعاوی ای که وقوع بسیاری از آن ها به علت عدم آگاهی و توجه خود شخص رخ می دهد و در بیشتر موارد نیز به زیان وی خاتمه می یابد. در حالی که استفاده از یک وکیل از بسیاری از صدمات مالی و حتی روانی می تواند پیشگیری کند، حتی مشاوره قبل از طرح دعوی نیز از وقوع بسیاری از حوادث که ممکن است در جریان دادرسی به زیان شخص تمام شود، جلوگیری می کند.

حوزه کاری وکیل حقوقی چیست؟

امور حقوقی به طور معمول در معنای عام خود، به دو دسته‌ی امور حقوقی و کیفری تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی را بر اساس طیف موضوعاتی است که وکیل حقوقی یا وکیل کیفری با آن روبه‌رو می شوند. هنگامی که از لفظ وکیل حقوقی استفاده می‌شود، ممکن است دو معنا از آن استنباط شود؛

۱-منظور امور حقوقی در معنای عام است که شامل تمامی محورهای مربوط به این دانش می‌شود.

۲- امور حقوقی به معنای خاص کلمه است که فقط شامل مسائل و دعاوی میان اشخاص خصوصی با یکدیگر است که به آن، حقوق خصوصی نیز گفته می‌شود و لذا از مسائل کیفری جداست. پس موضوعات حقوقی در معنای عام خود، در بر گیرنده ی موضوعات حقوقی به معنای خاص خود یا همان حقوق خصوصی و همچنین شامل حقوق کیفری، حقوق اداری، حقوق بین الملل و سایر گرایش هاست. اما منظور اصلی از عبارت وکیل حقوقی ، وکیل متخصص در امور حقوقی است،بدان معنا که حقوق خصوصی خود از سایر گرایش ها جداست اما زیرمجموعه هایی نیز دارد.

تفاوت حقوق خصوصی و حقوق عمومی

حقوق خصوصی با حقوق عمومی تفاوت هایی دارد؛ بدین صورت که حقوق عمومی به موضوعات و مسائلی که میان حکومت و مردم و یا حکومت با خود حکومت است می‌پردازد و مسائل مرتبط با آن، بیش از همه در رابطه با مفاهیمی همچون نظم عمومی، اداره‌ی حکومت، انواع رژیم‌های سیاسی و مسائلی در این باره است.

مسائل مربوط به قانون اساسی و قوانین اداری نیز بخشی از همین حقوق عمومی است. این در حالی است که حقوق خصوصی، در رابطه با امور خصوصی مردم با یکدیگر است و حکومت در آن نقش کمرنگ تری را ایفا می کند.

وکیل حقوقی در چه زمینه هایی مشاوره می دهد؟

وکیل حقوقی می تواند در همه مسائل های حقوقی مشاوره دهد. البته عنوان مسائل حقوقی یک موضوع کلی است  و بهتر این است که وکیل در بعضی از موضوعات حقوقی که تخصص دارد مشاوره دهد. در کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به صورت تخصصی است. بدین معنی که بعضی وکلا در زمینه ی تجاری تخصص دارند که موکل با توجه به نوع تخصص آن ها به ایشان مراجعه می کند. اما در ایران به شکل رسمی واداری نظام تخصصی برای وکلا منظور نشده است.

امور حقوقی به طور معمول در معنای عام خود، به دو دسته‌ی امور حقوقی و کیفری تقسیم می‌شود. این تقسیم‌بندی را بر اساس طیف موضوعاتی است که وکیل حقوقی یا وکیل کیفری با آن روبه‌رو می شوند.

هنگامی که از لفظ وکیل حقوقی استفاده می‌شود، ممکن است دو معنا از آن استنباط شود؛

1-منظور امور حقوقی در معنای عام است که شامل تمامی محورهای مربوط به این دانش می‌شود.

2- امور حقوقی به معنای خاص کلمه است که فقط شامل مسائل و دعاوی میان اشخاص خصوصی با یکدیگر است که به آن، حقوق خصوصی نیز گفته می‌شود و لذا از مسائل کیفری جداست. پس موضوعات حقوقی در معنای عام خود، در بر گیرنده ی موضوعات حقوقی به معنای خاص خود یا همان حقوق خصوصی و همچنین شامل حقوق کیفری،حقوق اداری ، حقوق بین الملل و سایر گرایش هاست. اما منظور اصلی از عبارت «وکیل حقوقی»، وکیل متخصص در امور حقوقی است،بدان معنا که حقوق خصوصی خود از سایر گرایش ها جداست اما زیرمجموعه هایی نیز دارد.

حقوق خصوصی با حقوق عمومی تفاوت هایی دارد؛ بدین صورت که حقوق عمومی به موضوعات و مسائلی که میان حکومت و مردم و یا حکومت با خود حکومت است می‌پردازد و مسائل مرتبط با آن، بیش از همه در رابطه با مفاهیمی همچون نظم عمومی، اداره‌ی حکومت، انواع رژیم‌های سیاسی و مسائلی در این باره است. مسائل مربوط به قانون اساسی و قوانین اداری نیز بخشی از همین حقوق عمومی است. این در حالی است که حقوق خصوصی، در رابطه با امور خصوصی مردم با یکدیگر است و حکومت در آن نقش کمرنگ تری را ایفا می کند.

وکلای حقوقی در زمینه های زیر تسلط لازم را دارند

۱-آشنایی با چگونگی تهیه‌ی دادخواست های حقوقی و درج مندرجات در آن جهت تقدیم به دادگاه حقوقی

۲-نحوه پرداخت هزینه‌ های مربوط به دادرسی

۳-مهلت‌های محدود قانونی برای حضور در دادگاه و انجام دفاعیات

۴-آشنایی کامل با نحوه استفاده از قرارهای مختلف در دادگاه‌ها

۵- اطلاع از مهلت‌های محدود قانونی برای اعتراض به آراء دادگاه حقوقی

۶-آشنایی کامل درباره چگونگی انجام مراحل تجدیدنظر، فرجام‌خواهی و واخواهی از آراء دادگاه ‌ها

وکیل حقوقی

انواع دعاوی حقوقی

دعاوی حقوقی به طور کلی از تنوع بسیار بالایی برخوردار است که در این دعاوی می توان از وکیل حقوقی کمک گرفت . برخی از این دعاوی ذیل بیان میشوند:

  • مطالبه‌ی خسارت به طور کلی
  • مطالبه‌ی وجه اسناد تجاری بهادار مانند چک، سفته، برات و… و اسناد عادی
  • الزام به تنظیم سند اتومبیل
  • ابطال سند مالکیت
  • ابطال قرارداد عادی انتقال ملک مانند قولنامه و …
  • الزام به انتقال سهم یا شرکت
  • استرداد اموال منقول
  • دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم
  • اختلاف ناشی از پیمان‌ها
  • ابطال عملبات اجرایی، اسناد لازم الاجرای مالی مانند چک و سفته
  • ابطال رای داوری
  • اجرای رای داوری
  • مطالبه بهای زمین تملیکی توسط دولت
  • الزام به ایفای تعهد مالی
  • استرداد لاشه‌ی چک، سفته و برات

انواع تخصص های حقوقی

انواع تخصص های حقوقی شامل تخصص حقوقی در زمینه ی حقوق تجارت و امور مالی، تخصص حقوقی در زمینه مسائل خانواده و همه ی قوانین و مقررات مرتبط با آن، تخصص حقوقی مربوط به امور کیفری، تخصص حقوقی در مسائل حقوق مدنی  که شامل انواع قراردادهای معین و غیر معین، ارث و میراث و حق شفعه و … است. تخصص حقوقی مربوط به دیوان عدالت اداری و حدود وظایف آن می باشد.

انواع حقوق خصوصی

حقوق خصوصی به صورت کلی به دو شکل مطرح می شوند:

یک این که حقوق فی مابین تمامی اشخاص حقیقی که در جامعه وجود دارند و صلاحیت برخورداری از حق خود را دارند، که در این صورت  میزان و نحوه ی اجرای آن در حقوق خصوصی مورد بررسی قرار می گیرد.

به عنوان مثال یک شخص حقیقی در جامعه دارای انواع حق، مانند حق دادخواهی، حق اشتغال و امثال آن می باشد که این موضوع در حقوق خصوصی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

دوم این که انواع شرکت های حقوقی اعم از شرکت های تجاری و یا غیر تجاری که در اصطلاح به آن شخصیت حقوقی می گویند. مثل شرکت ها و موسسات عام المنفعه که در جامعه وجود دارد، از مصادیق حقوق خصوصی اند که نحوه ی انجام وظیفه و حدود اختیارات و صلاحیت آن ها، طبق قانون در حقوق خصوصی شرح داده شده است.

 

حقوق بین الملل چیست؟

حقوق بین الملل

حقوق بین الملل در خصوص روابط دولت ها با یکدیگر و سازمان های جهانی و همچنین روابط حقوقی اشخاص کشورهای مختلف با یک دیگر است که به صورت کلی در قالب حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی تعریف  می شود.

حقوق بین الملل عمومی شامل روابط دولت ها با یک دیگر و نیز روابط دولت ها با سازمان های بین المللی مانند: سازمان ملل یا سازمان فائو (خوار و بار جهانی) است.

در حالی که حقوق بین الملل خصوصی ، نحوه ی اعمال قواعد حقوقی شهروندان سایر کشورها با یک دیگر و نیز سایر اشخاص حقوق خصوصی (شرکت ها) را در سطح بین المللی مورد بررسی قرار می دهد. به عنوان مثال اگر شهروند ایرانی از یک شخص یا یک شرکت تجاری فرانسوی  مطالباتی داشته باشد ، این موضوع در حقوق بین الملل خصوصی مطرح  می گردد و طبق قوانین بین المللی حل وفصل می شود.

 

انواع وکیل حقوقی

انواع وکیل حقوقی

وکیل حقوقی  می تواند در موضوعات مختلفی ورود پیدا کند برهمین اساس وکیل خود به انواع مختلفی تقسیم می شود ازجمله انواع وکیلی که می توان نام برد ، وکیل دادگستری – وکیل رسمی که دفاتر اسناد رسمی در قالب وکالت نامه رسمی  برای اشخاص صادر می کنند – وکیل معاضدتیوکیل اتفاقی و وکیل تسخیری.

وکیل انتخابی

وکیل انتخابی بدین صورت است که هر فردی با میل و علاقه خود ، می تواند شخصی را به عنوان وکیل انتخاب  کند. این وکلا می توانند وکلای رسمی باشند که فرد از طریق دفتر خانه اسناد رسمی، شخصی را به عنوان وکیل برای انجام کارهای مورد نظر خود ، مانند مراجعه به ادارات یا شهرداری یا فروش اموال انتخاب می کند. و یا می توانند وکلای دادگستری باشند که در مراجع قضایی و زیر مجموعه های آن اعم از شعبه حل اختلاف و مراجع انتظامی ، به نیابت از موکل خود برای احقاق حقوق  او باید  فعالیت کنند.

وکیل تسخیری

وکیل تسخیری وکیلی است که دادگاه برای بعضی از اشخاص بی بضاعت در رابطه با جرائم های مهم کیفری مانند قتل و مانند آن، برای دفاع از حقوق آن ها انتخاب می کند که هزینه چنین وکلایی بر اساس تعرفه مندرج در قانون وکالت، از طرف دولت به وکیل دادگستری پرداخت می شود.

وکیل معاضدتی

وکیل معاضدتی، وکیلی است که دادگاه در صورت درخواست اشخاص بی بضاعت، با احراز عدم توانایی مالی آن ها برای داشتن وکیل دادگستری، برای ایشان انتخاب می کند. بدین ترتیب که در صورت احراز عدم توانایی مالی شخص و درخواست وی از دادگاه برای داشتن وکیل. دادگاه از طریق کانون وکلا و یا مشاوران و وکلای قوه قضاییه، وکیلی را برای شخص فوق انتخاب می کند تا بتواند از حقوق وی دفاع کند وحق کسی به دلیل عدم توانایی مالی ضایع نگردد.

حق الوکاله  وکیل معاضدتی نوعا رایگان است.

وکیل اتفاقی

طبق قانون موضوعه کشوری ، اقربای درجه اول  می توانند هرسال یک یا دوبار از یک دیگر تقاضای وکالت نمایند که در این صورت با احراز قرابت نزدیک بین آن ها توسط مراجع قضایی و با صلاح دید قاضی دادگاه، این نوع وکالت محقق می گردد.

وکیل یا نماینده حقوقی ادارات

ادارات  و سازمان ها و نهادهای دولتی نیز می توانند فردی را که در آن اداره مشغول به کار است با تصویب ریئس اداره مربوطه،  به عنوان نماینده حقوقی، جهت اقامه دعوا و یا نسبت به دفاع از دعاوی اشخاص علیه اداره مربوطه،  به دادگاه معرفی نمایند تا از منافع و حقوق سازمان مطبوع خود دفاع کند.

وکیل خانواده

وکیل خانواده کسی است که در امور حقوق و مقررات خانوادگی تسلط کامل و جامع داشته باشد. چون لفظ وکیل عام است، چنین شخصی می تواند وکیل محضری باشد که در دفتر خانه اسناد رسمی توسط فرد انتخاب می شود تا جهت انجام  امور خانوادگی و مطالبات حق و حقوق ضایع شده اعضای خانواده خود اقدام کند. و یا این که می تواند وکیل دادگستری باشد که به نیابت از موکل خویش در دادگستری و زیر مجموعه های آن اقدام قضایی و احقاق حق نماید.

وکیل ملکی

وکیل ملکی وکیلی است که در مورد انواع املاک اعم از بایر و غیر بایر اطلاعات نسبی حقوقی و غیر حقوقی داشته باشد.

وکیل مهاجرت

وکیل مهاجرت وکیلی است که در امور مربوط به مهاجرین به کشورهای دیگر و اخذ تابعیت از دولت های مطبوع که در آن مقیم هستند، اطلاعات حقوقی  کافی داشته باشد .این که چگونه از حقوق مهاجرین در کشورهای مقیم دفاع نماید یا در مورد تابعیت آن ها به درستی  اقدام کند.

وکیل امور قراردادها

وکیل امور قراردادها وکیلی است که در قراردادهایی که بین اشخاص تنظیم می شود اطلاعات نسبی حقوقی داشته باشد. این قرار دادها می تواند بین اشخاص حقیقی و یا بین اشخاص حقوقی تنظیم گردد. بدیهی است که وجود وکیل خبره در زمان عقد قرار دادهای مذکور، می تواند تا حدود زیادی از خسارات و کلاهبرداری های ممکن در آینده جلوگیری کند.

دریافت راهنمایی و مشاوره ی حقوقی ازسایت موسسه حقوقی و کیفری فرشاد بالاپور

وکیل شرکت ها

وکیل شرکت ها وکیلی است که که در امور مربوط به شرکت ها و انواع آن اطلاعات کامل حقوقی داشته باشد. این شرکت ها می توانند شرکت های تجاری مشخص در قانون تجارت باشند مانند شرکت با مسئولیت محدود و یا شرکت های  تضامنی  و یا این که می توانند شرکت های غیر تجاری مانند شرکت های عام المنفعه و فرهنگی باشند.

وکیل چک و سفته

وکیل چک وسفته وکیلی است که در امور مربوط به انواع چک ها که از بانک های مختلف صادر می شود و همچنین راجع به سفته ها و گواهی عدم پرداخت انواع چک، و واخواست سفته ها (پروتست) و ظهرنویسان چک ها و حقوق و تکالیف مربوط به ظهر نویسان چک وسفته ها اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند از حقوق موکل خود  به درستی دفاع کند.

تفاوت وکیل حقوقی و کیفری در چیست؟

تفاوت وکیل حقوقی و کیفری در چیست؟

 وکیل تنها به نوع حقوقی ختم نمی شود و ما به طور کلی دو نوع وکیل داریم. یک مدل از وکیل ها حقوقی هستند یعنی تنها به دعاوی حقوقی رسیدگی می کنند. اما در نوع دیگر وکیل ها کیفری محسوب می شوند و هیچ دستی به دعاوی حقوقی نمی برند.